Geen categorie

Opruimen

In de cursus: ‘Verhoog je trilling’ leren we een opschoon oefening, of eigenlijk beter gezegd een opruimoefening. Opruimen geeft orde, overzicht en ruimte voor wat nieuws. Begrijp me goed dit gaat over energetisch opruimen. Gewoontes, trauma’s, projecties, overtuigingen en nog veel meer, alle overbodige zaken kunnen voor eens en voorgoed worden opgeruimd, opgelost en of ontbonden. En dat niet alleen maar ook alles wat het teweeg heeft gebracht, waar het vandaan komt of wat ervan is blijven hangen, waar dan ook. Eigenlijk is het soortgelijk aan het opruimen van je computer. Je denkt iets te deleten maar dan staat het ook nog op een externe harde schijf, ergens op het internet en of op andermans/vrouws computer en komt het zo weer even gemakkelijk bij je terug. Dat vraagt uitgebreid opruimen en voor dit uitgebreide opruimen heeft Christina in haar boek ‘bewustzijn schept vrede’ de tools aangereikt en Henk Fransen (van de cursus ‘verhoog je trilling’) heeft er een zeer praktische vorm aan gegeven zodat we dit volop kunnen oefenen. Je kunt denken dat dit ‘energetisch’ is en blijft, maar alles staat met elkaar in verband, alles hangt samen. Dus heb ik inmiddels mijn baan opgezegd en vrijgelaten, is er een kies getrokken die afgebroken was en heb ik al twee grote kliko’s vol papier en foto’s aan de straat gezet, toen ik ineens voelde dat ik iets met die foto’s moest en de zolder ging opruimen. Alles staat met elkaar in verband, alles hangt samen.

Geleidelijk aan komt er werkelijk ruimte voor iets nieuws. Ik laat vrij, ik begin er lol en vertrouwen in te krijgen en steeds vaker dringen er mooie inzichten door over hoe de nieuwe wereld eruit kan zien en kan zijn. In feite lopen we allemaal met zoveel ballast uit recent en veel verder verleden rond dat het helemaal niet vreemd is dat we overspannen, burnout, chronisch moe, bedwelmd, te druk, angstig, ontevreden, en zo meer zijn. En dat onze lichamen klachten ontwikkelen als obesitas, suikerziekte, hart en vaatziekten, kanker, dementie enz. enz. Ik moet denken aan die reclame van jaren terug waarbij een man al rennend steeds dieper in het ‘asfalt’ komt te zitten en steeds langzamer vooruit kan bewegen. Of juist andersom? Ja, ik begin me steeds meer te voelen als iemand die steeds minder diep in het ‘asfalt’ zit en steeds beter en sneller vooruit kan bewegen. Opschonen, verhelderen, opruimen, vrijlaten, blijkbaar werkt het echt (ik heb een scherpe criticus in me) en het werkt precies in de stapjes die ik kan verwerken. Ik schoon wat op en het leven biedt een omstandigheid of impuls aan, ik zet een stapje en er openbaart zich verder inzicht, dat vraagt weer om iets op te schonen, en zo verder. Helemaal op een manier die, en in een tempo dat, ik bij kan benen. Natuurlijk wil ik, net als iedereen, het liefst zo snel mogelijk van allerlei ballast verlost worden, maar dat werkt niet, simpelweg omdat de stappen te groot zijn en de weerstand te sterk wordt en we slechts oude reactiepatronen gaan herhalen. De vicieuze cirkel die zichzelf bevestigd.

Opschonen dus, dit is wat ik iedereen gun en heel graag op deze goede, verantwoorde en zelflerende manier, door wil geven. En het kan ook per zoom. Lijkt het je wat? Bel of mail me voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Met schitterende groet,

Odilia

Liefde is meer zonder het te weten.
Liefde doet meer zonder te beseffen.
Liefde is werkelijk niet te bevatten zo krachtig en zo verstrekkend, niet te bevatten zo groot en zo invloedrijk.
Liefde is mateloos.


Mijn boeken bestellen?

https://uitgeverijbewust-zijn.nl/inspirerende-spirituele-boeken/liefde-licht-leven/ 

https://www.boekenbestellen.nl/odilia-ik-ben-ik-ben-odilia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *