Ademen

                                                                            De ademhaling inzetten als helende kracht

Transformational Breath

Transformational Breath is een sterke tool om je helende kracht te openen en ondersteunen.
Transformational Breath maakt gebruik van een volle en verbonden ademhaling. Deze manier van ademen kan veranderingsprocessen in gang zetten. Weggestopte gevoelens en zelfs trauma’s uit de vroege kindertijd of nog eerder kunnen middels deze transformerende ademhaling naar de oppervlakte komen en verwerkt worden.
‘Waarom heeft het zin om dat oud zeer omhoog te halen?’ kun je denken. ‘Ik heb het een plekje gegeven’, zeg je misschien. Het antwoord is: ‘om ruimte en vrijheid’. Zeker, alle trauma’s, groot en klein, hebben een plekje gekregen. Een plekje waar de adem, de levensenergie, niet meer vrij kan stromen. Het lichaam reageert daar op met aanspanning en verkramping. Met een volle, verbonden ademhaling kun je die energie weer vrij maken en komt er meer ruimte in je lichaam en in je leven.
Voelt je lichaam verkrampt? Wil je meer in contact komen met je gevoel? Ervaar je veel stress en komen er steeds meer ‘niet mogen’ of ‘moeten’ bordjes vanuit je hoofd? Dan is een ademsessie iets voor jou.

 

 

Ademcoach

De kracht van zuurstof

Ademen brengt zuurstof in je lichaam. Zuurstof is de drager van levenskracht in ons lichaam. Voller en dieper ademen betekent meer zuurstof en dus meer levenskracht. Levenskracht geeft groeikracht, creatiekracht, helende kracht en is in hoge mate belangrijk. Maar niet zonder de tegenhanger koolzuur. Je zou koolzuur de ontbindingskracht kunnen noemen, de kracht om af te breken, los te laten, te verteren en analyseren. Ook die kracht hebben we nodig. Zoals bij alles in de natuur gaat het om evenwicht. Waar te weinig zuurstof is in je lichaam krijgen afbraakprocessen de overhand en veranderd transformatie in wildgroei. Waar te veel zuurstof en dus te weinig koolzuur is in je lichaam, daar treedt gebrek aan rust en afvalverwerking plaats, er ontstaat een soort van burn-out. De kracht van zuurstof is dus een fantastische, vitale, versterkende kracht maar ook een kracht die je dient te leren doseren.

Ademcoach