Supervisie

                                                                      De helende kracht van een ruimer perspectief ervaren. 

Supervisie:

Supervisie is precies wat het zegt SuperVisie. Je zou het helikopterview kunnen noemen, even opstijgen boven je situatie waarin je verstrikt bent. Dat geeft lucht en overzicht. Maar je kunt ook even op je rug gaan liggen en naar de sterrenhemel kijken, als spiegel. De sterrenhemel bevat tenslotte nog veel meer visie dan een simpele helikopter. Ik maak daarom gebruik van je geboortehoroscoop in relatie tot de huidige standen van alle hemellichamen. We beginnen met een persoonlijke beschrijving van je geboortehoroscoop. Met je geboortehoroscoop als basis kunnen we op ieder gewenst moment de huidige tijd en toekomst verkennen voor inzicht en aanwijzingen om je te helpen bij beslissingen en handelingen.
Dus loop je vast? Sta je voor een belangrijke beslissing of een hoge drempel? Ben je aan verandering toe of zie je een verandering aankomen? Is er in je leven al een grote verandering gaande en voel je je op je grondvesten trillen met een hoofd vol niet weten en nergens een houvast? Wees welkom voor SuperVisie.

De kracht van bewustzijn

Ja, bewustzijn heeft kracht. Bijvoorbeeld je bevindt je ergens in een put opgesloten, het is donker, je weet niet waar je bent en hoe je daar terecht bent gekomen. Of je bevindt je in diezelfde put maar je kent die put en je weet hoe je daar terecht bent gekomen. Dat maakt een groot verschil voor je overlevingskansen en dat is de kracht van bewustzijn. En dan gaat het niet zo zeer over kennis, dat kan ook heel nuttig zijn, maar hier gaat het over zicht; inzicht, overzicht. De mogelijkheid om je los te maken van de beperkende omstandigheden en het verhaal waar je inzit en vanuit een ander en ruimer perspectief naar jezelf te kunnen kijken. De helende kracht van bewustzijn kennen we doorgaans van mensen die in beroerde omstandigheden zich boven de omstandigheden uit konden tillen door verbeeldingskracht, een eigen verhaal. Edith Eger is daar een mooi voorbeeld van. Maar de kracht van bewustzijn is in alledaagse situaties ook bijzonder nuttig en kan zomaar het verschil maken. Het verschil tussen besluiteloosheid en doelbewust een stap zetten bv. Of het verschil tussen innerlijke paniek en innerlijke rust.